Hello, everyone! Sorry for not being here for so long :( Believe it or not, but I've been busy crafting :D I'll show you the pics later this week, because now it's time for my first recipe. I really hope you'll enjoy it :)
Pizza twists
Ingredients:
275g flour
15g fresh yeast
0,5 cup of mixed water and milk (or can be just water, or just milk...)
0,5 teaspoon salt
0,5 teaspoon sugar
2 table spoons olive oil
1 table spoon basil
1 table spoon oregano
+ any other spices that you like
1 big tomato
several slices of cheese
sweetcorn, ham, sausage or whatever you'd like on your pizza
How-to:
In a bowl, mix flour, fresh yeast, milk and water. Add olive oil, sugar, salt and spices. Knead until the dough is smooth. Cover the bowl with a cloth and set aside in a warm place until the dough gets bigger. In the meantime, put the tomato to the oven and bake it (or make a few holes in it and put it -in a small bowl- to the microwave). Remove the skin and let it cool for a while.
Then, knead the dough once again and shape the dough into a large rectangle.
Spread the tomato onto it and add ham, sweetcorn and cheese.
Roll it gently, so that nothing comes out.
Then, slice it into several about 2-inch pieces.
Put the slices into a baking form of any shape you like.
Cover each piece with a slice of cheese and bake it until it gets brownish.
That's it :)
that looks really good! i'll have to try it!
ReplyDeleteWooow. No to zglodnialam. Niemilosiernie....
ReplyDeleteA po polskiemu przepis mogłabym dostać? :) lenia mam :P
ReplyDeletePewnie, że można. Przepis po polsku:
ReplyDelete275g mąki
15g świeżych drożdży
0,5 szkl wody z mlekiem (albo tylko wody, albo tylko mleka)
0,5 łyżeczki soli
0,5 łyżeczki cukru
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka bazylii
1 łyżka oregano
+ jakiekolwiek inne przyprawy
1 duży pomidor
kilka plasterków żółtego sera
kukurydza, szynka, kiełbaska, czy co tam się lubi na pizzy :)
W misce wymieszać mąkę z drożdżami i mlekiem z wodą. Dodać oliwę, cukier, sól i przyprawy. Zagniatać dopóki ciasto nie będzie gładkie. Przykryć miskę ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W międzyczasie włożyć pomidora do piekarnika i podpiec (albo zrobić w nim widelcem parę dziurek i włożyć do mikrofalówki). Zdjąć skórkę i ostudzić. Potem wyrobić ciasto jeszcze raz i rozwałkować w duży prostokąt.
Posmarować pomidorem i położyć dodatki. Zwinąć ciasto w rolkę i pokroić na małe kawałki. Kawałki ułożyć w foremce, przykryć kawałkami sera i wstawić do piekarnika. Piec aż się zrumieni, a serek roztopi.
Smacznego :)